В еру інформаційних технологій дистанційна робота не викликає здивування, а навпаки, стає звичайною практикою серед працівників і роботодавців. Та навіть більше: багато людей цілеспрямовано шукають роботу вдома. Насправді причин для цього багато, починаючи від економії часу та грошей і закінчуючи психологічними моментами й уподобаннями. Але найпоширенішою причиною є наявність дітей, особливо маленьких. Природно, що для батьків важливо не тільки фінансово забезпечувати своє чадо, а також максимально приділяти йому час, спостерігати за розвитком дитини, виховувати її і бути поруч практично 24/7.

Таким чином, працюючи віддалено, можна чудово поєднувати роботу та особисте життя і бути гарними батьками. Але виникає ще одне і, мабуть, найважливіше питання: як при цьому залишатися продуктивним працівником і знаходити баланс між домівкою і роботою?

Ні для кого не секрет, що дистанційна робота — це не тільки вихід в Інтернет або робоче місце. Це сукупність всіх факторів, які дозволяють працювати максимально продуктивно, при цьому не ставлячи під сумнів професійні якості і якість роботи в цілому. Також це побудова гарних взаємин з колегами, начальством, високий ступінь самоорганізації та дисципліни.

Аналізуючи і спостерігаючи, можна виділити кілька рекомендацій, які допоможуть дистанційній роботі залишатися «роботою».

Графік

Час роботи має бути фіксований і працівникові необхідно правильно розпоряджатися ним. Також важливо не захоплюватись перервами, не залишати роботу на потім, намагатися себе контролювати. Тому що як тільки людина розслабиться, продуктивність буде значно меншою, часу не вистачатиме ні на що. Дуже важливо розуміти, що таке тайм-менеджмент, і не допускати хаосу в своєму розпорядку. Рекомендується не працювати в піжамі і домашніх капцях, ставитися до роботи більш серйозно і відповідально.

Оточення

Дуже важливо, що і хто оточує працівника під час робочого процесу. Незважаючи на те, що робота віддалена, необхідно тримати в порядку робоче місце, також дуже важливо дотримуватися конфіденційності і внутрішніх статутів компанії. Потрібно оберігати робоче місце від втручання інших людей. Також необхідно стежити за тим, щоб під час відео і аудіодзвінків не було сторонніх осіб і т. ін.

Активність

Дуже важливо показувати зацікавленість в роботі і серйозне ставлення до неї. Намагатися виконувати всі доручення максимально швидко, бути на зв'язку, вести звітність.

Технічна підтримка

Дуже важливо забезпечити себе всім необхідним для продуктивної роботи вдома. Тим паче, більшість компаній допомагають максимально організувати робоче місце в домашніх умовах або попереджають заздалегідь, що потрібно для роботи з боку працівника.

Взаємовідносини з колегами

Незважаючи на те, що робота віддалена, потрібно підтримувати гарні внутрішні взаємини, а комунікація з колегами буде величезною перевагою.

У центрі подій

Дуже важливо завжди залишатися в центрі всього, що відбувається на роботі, цікавитися нововведеннями і новинами. Буде великим плюсом час від часу відвідувати робоче місце в офісі (якщо це можливо та актуально).

Розуміння і підтримка з боку сім'ї

Необхідно пояснити своїм близьким, особливо дітям, що віддалена робота вимагає стільки ж сил, старань і концентрації уваги, як і будь-яка інша робота офлайн. Це не тільки для того, щоб ніхто не відволікав від робочого процесу, але й щоб такий спосіб роботи сприймали серйозно працівник і його діти. Ці поняття мають відкладатися у дітей з ранніх років.

Як висновок, можна сказати, що віддалена робота вимагає значних зусиль з боку працівника і максимальної віддачі від роботодавця. Це дуже важливий і багатоетапний процес, якому теж потрібно навчитися.