За прогнозами експертів, найближчі п’ять років будуть переломними, оскільки роботу втратять майже 85 млн осіб. А сприятиме таким змінам так звана революція роботів.

Центр новин ООН посилається на аналіз експертів Всесвітнього економічного форуму, які склали список основних тенденцій на ринку праці на найближче майбутнє. Безумовно, змін буде багато, адже COVID вплинув на всі сфери життя, в тому числі на економіку та умови праці. Тим не менше, всі головні тенденції будуть зумовлені технологічним прогресом.

Незважаючи на те, що вся увага прикута до пандемії, автоматизація виробництва відбувається дуже стрімко. Ба більше, пандемія навіть стала однією з причин прискорення прогресу, відповідно до аналізу Всесвітньо економічного форуму. На думку експертів, у 2025 році робочі місця будуть розподілені між людьми та машинами приблизно 50/50.
Звичайно, деякі сфери теж будуть стрімко розвиватися в зв’язку з таким швидким прогресом. Прогнозують великий попит на спеціалістах у галузі штучного інтелекту. Адже зрозуміло, що деякі вміння може опанувати тільки людина, а прогрес супроводжується появою нових професій та поступовим ребрендингом наявних. Таким чином, на глобальному ринку праці буде створено майже 100 млн нових робочих місць. Надалі все більше будуть розвиватися Інтернет та соціальні мережі. А також буде великий попит у вже наявних та завжди актуальних галузях, таких як сфера послуг, маркетинг, продажі. «Зелена економіка» та інженерна справа продовжують цей список, маючи великий вплив на прогрес загалом.

Результати досліджень дають зрозуміти, що найбільш цінним буде розум, а не робота руками. Спеціалістам багатьох сфер потрібно буде багато вчитися та постійно розвиватися. Вони будуть змушені проходити курси та програми перепідготовки. Причому, багато фінансово сильних компаній вже зараз самі готові навчати своїх майбутніх працівників.

Якими ж якостями мають володіти працівники? Всесвітній економічний форум виділяє такі якості:

здатність до навчання,

креативність,

аналітичне мислення,

гнучкість,

стресостійкість.

Ще одним важливим питанням залишається дистанційна робота. Адже в зв’язку з пандемією ця тенденція задала свій темп, незважаючи на деякі очевидні недоліки. Приблизно 84% роботодавців переведуть частину своїх працівників на віддалену роботу. Але наскільки вдалими та продуктивними будуть ці зміни, покаже лише час.