За статистикою, такого ще не було: в Північній Америці за 2021 рік «взяли на роботу» рекордну кількість роботів.

Приблизно 29 000 роботів вже працюють, і то для того, щоб побачити повну картину 2021 року, має пройти ще два місяці. Вартість такого задоволення становить 1,48 мільярда доларів, поки що це на 37% більше, ніж у 2020 році.

Такий бум насамперед пов`язаний з ковідом, оскільки через карантин та пандемію багато компаній зазнали великих втрат, а роботи – це альтернатива людській робочій силі. Також це можливість перейти на більш стабільний рівень виробництва товарів, які мають великий попит. Через те, що людських рук не вистачає, певні товари в дефіциті. Також є види діяльності, які взагалі не цікавлять потенційних працівників, тому цю роботу виконують роботи.

Очевидно, що роботи заповнюють все нові й нові ринкові ніші. Якщо раніше переважно це були автомобільні заводи, то сьогодні збільшується попит у виробництві продуктів харчування, металургії, робототехніці та інше. Це означає, що багато галузей можуть мати у своєму штаті роботів і на разі на це спрямований вектор розвитку.

Стосовно інших країн, то прогрес не стоїть на місці, за прогнозами, вже через 5 років п`яту частину робочих місць Польщі займуть роботи. Добре це чи погано, покаже час.